Skip to content

Alex’s Söndagsyoga kl 11.00 – 12.00

    8 söndagar 6.10.2024 – 24.11.2024 kl 11.00 – 12.00

    DYNAMISK YOGA FÖR ALLA

    Lär dig yoga med Alex

    Känner du dig styv och stel och letar efter en motiverande träningsform för att hålla kroppen i skick och kunna knyta dina egna skor ännu när du fyller 80?

    Detta är en blandad yogagrupp alla nivåer av yogin samt helt nybörjare, där vi lär oss och tränar Finlands populäraste form av dynamisk yoga: Ashtanga yoga.

    Ashtanga Yoga är ett system av traditionella yogapositioner som länkas samman med långsamma rörelser i takt till andetagen, och härstammar från Indien. Då du tränar regelbundet kan du förvänta dig en starkare och piggare kropp, och samtidigt bättre välmående och hälsa. Samtidigt kan du förvänta dig att utveckla en starkare koppling till ditt inre väsen.

    Vår första session är lite längre, och slutar kl 12.15, och innehåller en introduktion till Ashtanga Yoga metoden.

    I bästa fall kan du se mer styrka, uthållighet, smidighet, förbättrad matsmältning och koncentration, reglering av nervsystem och sömn, redan efter bara några månader av träning!

    Eftersom yogaövningar är reningsövningar där alla vätskor i kroppen och lymfan läggs i rörelse, så är det inte helt ovanligt att nybörjare kan få lindriga detox symptom såsom huvudvärk då stagnerade slaggprodukter börjar renas ut, men dessa brukar vara fort övergående. Kom ihåg att hålla dig hydrerad längs med dagen.

    Yoga ska tränas på ett lugnt och omsorgsfullt sätt – oberoende av hurdan sorts yoga du tränar! 

    Paradoxen är att mjuka rörelser kräver styrka och kroppskontroll. Patañjali skriver i sutrorna “Sthira sukham asanam”, vilket betyder att hållningen (asana) ska vara stabil, fokuserad, jordad (sthira) och samtidigt avslappnad, lätt och behaglig (sukha).

    I min undervisning vill jag att eleven ska få maximal nytta av övningarna, oberoende av ålder eller kroppstyp. En stor del av mina elever har varit dubbelt min egen ålder, vilket har lärt mig att anpassa undervisningen och jag kan ge nyttiga alternativ som hjälper eleven att upprätthålla en sund miljö i kroppen.

    Som yogalärare måste man förstå att en del övningar kan orsaka problem för vissa, och då kunna erbjuda andra alternativ med motsvarande nyttoeffekter.

    PRIS

    Dynamisk yoga för alla: 119€ 

    Förhandsanmälan

    Du måste förhandsanmäla dig (nedan) till kursen för att delta. Din plats blir reserverad då kursen är betald. En administrationsavgift på 40€ uppbärs vid kursavbokningar.

    Betalningar

    Efter att du anmält dig till kursen får du inom 0-1 dagar en faktura med 7 dagars betaltid. Din kursplats reserveras då kursen är betald i sin helhet.

    Du kan betala kursen med elektroniska motionsförmåner, så som ePassi, Smartum eller Edenred, eller också kombination av faktura och motionsförmåner. Välj isåfall faktura nedan och skriv i meddelandefältet hur mycket du betalar med motionsförmåner, så får du en faktura på det kvarvarande beloppet.

    UTRUSTNING

    Tag med en egen yogamatta om du har. Lånemattor finns att hyra i yogasalen för 2€ per lektion.

    Vi yogar barfota i mjuka och rörliga kläder. Håll magen tom åtminstone 2h innan träning, och undvik att dricka vatten precis före lektionen.

    SPRÅK

    Huvudsakligen hålls kursen på svenska. Om inte alla förstår svenska, så hålls kursen åtminstone delvis på engelska. Instruktioner på finska även möjligt.

    Voit asioida suomeksi.

    PLATS

    Yogashala Raseborg // Ekenäs // Formis

    Formansallén 2B 10600 Ekenäs, våning 3

    LÄRARE

    Alex Lemberg [E-RYT-200 (Experienced Registered Yoga Teacher), YACEP (Yoga Alliance Continuation Education Provider)]. Undervisat yoga i över 10 år.

    Anmälan | Imoittautuminen